Pravidlá ochrany osobných údajov

Prevádzkovateľ

Prevádzkovateľom webového portálu "Kvetinky doma a na záhrade" (kvetinky.eu), ďalej len portál, je v súlade s ust. §6 zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov spoločnosť Alteris, s.r.o.

Aké informácie zhromažďujeme

Zhromažďujeme informácie výlučne s jasne a jednoznačne vymedzeným účelom. Tento účel je vždy v súlade s platnými právnymi predpismi a medzinárodnými zmluvami, ktorými je Slovenská republika viazaná a výlučne spôsobom, ktorý je v súlade s dobrými mravmi. Tento účel je zásadne bezprostredne spätý so skvalitňovaním našich služieb.
Vždy dbáme najmä o to, aby nedošlo k porušeniu základných práv a slobôd a právnom chránených záujmov dotknutých osôb, najmä k porušeniu ich práva na zachovanie ľudskej dôstojnosti alebo k iným neoprávneným zásahom do ich práva na ochranu súkromia.

Na základe čoho zhromažďujeme osobné údaje

Osobné údaje spracúvame výlučne:

  • na základe priamo vykonateľného právne záväzného aktu Európskej únie,
  • na základe medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná,
  • na základe zákona o ochrane osobných údajov,
  • na základe osobitného zákona,
  • nazáklade súhlasu dotknutej osoby.

Ak spracúvame osobné údaje na základe súhlasu, dbáme o to, aby boli osobné údaje spracúvané výlučne v rozsahu a spôsobom stanoveným v súhlase a zároveň ponúkame možnosť daný súhlas kedykoľvek odvolať.

Ako používame zhromažďované informácie

Informácie zhromažďujeme najmä na čo najlepšie identifikovanie našej cieľovej skupiny s účelom upravovať našu ponuku podľa dopytu a čo najlepšieho priameho prezentovania našich produktov.

K osobným informáciam má prístup len administrátor v súlade s našimi pravidlami ochrany osobných údajov a ďalšími príslušnými opatreniami týkajúcimi sa dôvernosti a zabezpečenia.

Transparentnosť a možnosť voľby

Nad informáciami, ktoré zhromažďujeme máte neustále kontrolu. Môžete napríklad:

  • Kontrolovať rozsah osobných údajov, ktoré spracúvame,
  • Požiadať o ukončenie zasielania informácií, o ktoré nemáte záujem.
  • Aktualizovať vaše osobné informácie
  • Odvolať súhlas so spracúvaním osobných údajov

Ak sú tieto informácie nesprávne, snažíme sa vám ponúknuť možnosť ich aktualizovať alebo odstrániť, okrem prípadov, keď musíme tieto údaje z oprávnených obchodných alebo právnych dôvodov uchovávať.

Bezpečnosť zhromažďovaných informácií

Intenzívne pracujeme na tom, aby sme portál ochránili pred neoprávneným prístupom a neoprávneným pozmeňovaním, sprístupnením alebo zničením informácií, ktoré uchovávame. V súvislosti s tým sme prijali komplexné bezpečnostné opatrenia, ktoré sa neustále snažíme skvalitňovať.

Dôkladne kontrolujeme procesy zhromažďovania, ukladania a postupy spracúvania informácií vrátane opatrení fyzického zabezpečenia.

Prístup k osobným informáciám majú len poverené osoby (administrátor), ktorí musia tieto informácie poznať, aby ich mohli spracúvať a zabezpečiť chod portálu.

Dohľad nad dodržiavaním pravidiel ochrany osobných údajov

Dodržiavanie pravidiel ochrany osobných údajov pravidelne kontrolujeme. Ak dostaneme formálne písomné upozornenie, v rámci jeho riešenia kontaktujeme osobu, ktorá upozornenie podala za účelom jeho podrobného prešetrenia. Pri riešení všetkých upozornení týkajúcich sa osobných údajov, ktoré nie je možné vyriešiť priamo s dotknutými osobami, spolupracujeme s príslušnými regulačnými orgánmi.

Dotknutá osoba má právo na základe písomnej žiadosti od prevádzkovateľa vyžadovať:

  • potvrdenie, či sú alebo nie sú osobné údaje o nej spracúvané,
  • vo všeobecne zrozumiteľnej forme informácie o spracúvaní osobných údajov v informačnom systéme v rozsahu – identifikačné údaje prevádzkovateľa alebo sprostredkovateľa, účel spracúvania osobných údajov, zoznam alebo rozsah osobných údajov a prípadné doplňujúce informácie, ktoré sú potrebné pre dotknutú osobu na zaručenie jej práv,
  • vo všeobecne zrozumiteľnej forme presné informácie o zdroji, z ktorého získal jej osobné údaje na spracúvanie,
  • vo všeobecne zrozumiteľnej forme zoznam jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,
  • opravu alebo likvidáciu svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,
  • likvidáciu jej osobných údajov, ktorých účel spracúvania sa skončil; ak sú predmetom spracúvania úradné doklady obsahujúce osobné údaje, môže požiadať o ich vrátenie,
  • likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona,
  • blokovanie jej osobných údajov z dôvodu odvolania súhlasu pred uplynutím času jeho platnosti, ak prevádzkovateľ spracúva osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby.

Dotknutá osoba má právo u prevádzkovateľa namietať na základe písomnej žiadosti voči:

  • spracúvaniu jej osobných údajov, o ktorých predpokladá, že sú alebo budú spracúvané na účely priameho marketingu bez jej súhlasu a žiadať ich likvidáciu,
  • využívaniu osobných údajov v rozsahu titul, meno, priezvisko, adresa na účely priameho marketingu v poštovom styku
  • poskytovaniu osobných údajov v rozsahu titul, meno, priezvisko, adresa na účely priameho marketingu.

Sprostredkovatelia

Prevádzkovateľ oznamuje týmto dotknutej osobe, že jej osobné údaje nebudú poskytnuté a sprístupnené žiadnemu sprostredkovateľovi.

Odkazovač

Maja

Dipladenii slnko nevadí, môže byť aj na poludňajšom slnku.

21/05/2020 - 20:10
Lili

Kupila som dnes Diplanediu chcem iba vedieť ci vydrží na priamom slnku? Máme totiz balkon smerovaní tak, ze celý deň nám páli slnko. Mam strach ci mi nespali listy.

21/05/2020 - 19:46
Maja

Skúste skontrolovať korene, či nie sú napadnuté... Na otázky je vhodnejšie fórum

15/05/2020 - 16:03
danka

prosím ,prečo my vyschli šípové ruže a žijúce živoria ,majú drobné pokrú

15/05/2020 - 15:45
Jana

Moja vysla za mesiac je to kradna rastlinka[img=][/img]

17/04/2020 - 09:27
silbod

Alenka, nuž mne zatiaľ nič nevybieha na cesnaku, len žltnú listy.

07/06/2019 - 06:22 1
Alena

Teraz v tomto období začína vyhánať takú zatočenú byľ na konci so semiačkami.Treba olámať, aby boli strúčky väčšie. Necháme si na troch a keď sa byľ vystrie zbierame.

05/06/2019 - 09:06
marika

cesnak je zrelý,keď mu začne usychať vňať, t.j.asi začiatkom júla.potom ho treba vybrať, rozložiť a nechať usušiť na slnečnom mieste

26/05/2019 - 20:45
silbod

Ďakujem. Niektoré listy už žltnú. Ešte radšej počkám.

18/04/2019 - 06:51
Maja

Ozimný cesnak sa zberá na prelome júna/júla, keď mu listy uschýňajú. Dá sa zberať aj začiatkom júna, zelený. Ten však nie je určený na skladovanie.

17/04/2019 - 21:41 1
silbod

Prosím, posadila som v novembri cesnak. Už má vňať vysokú asi 25 cm. Vyzerá živá a krásne zelená. Kedy asi bude tento cesnak vhodný na vytrhnutie a konzumáciu?

06/04/2019 - 16:52
Maja

Skúste začať s touto knižkou https://www.rinok.sk/Minimum-prace-Maximum-urody-d145.htm

11/02/2019 - 13:56
Laco

Dobry den. Chcel by som poradit, co so zahradou, ktora nebola na jesen poorana ani pohnojeba a chcem tento rok na nej pestovat. Ako mam postupovat?

09/02/2019 - 15:39
Maja

Asi áno, keď išlo prihlásiť ;)

14/01/2019 - 18:55 1
knotova

Doufám že jsem to vyplnila dobře.Jsem začátečník.

14/01/2019 - 18:09 1
Maja

INFO: Fórum zo starej stránky je konečne preklopené...

15/06/2018 - 18:57
Milan

OK.Ohlásim sa.Zatiaľ Ďakujem

04/06/2018 - 23:40
Maja

Semienka budú na jeseň keď dozrejú citróniky... Ak budete mať záujem, ozvite sa cez "Napíšte nám" (dole v päte).

04/06/2018 - 19:13
Milan

Dobrý deń Mária.Nemáte náhodu pár semienok Poncirus Trifoliata na predaj? Poprípade malú rastlinku.

02/06/2018 - 22:38
silbod

Aj Tebe Maja, nech ti záhrada pekne zakvitne, a na parapetnej doske sa bylinky len množia.

07/01/2018 - 19:30 1

Zrušiť

Partneri