Pravidlá ochrany osobných údajov

Prevádzkovateľ

Prevádzkovateľom webového portálu "Kvetinky doma a na záhrade" (kvetinky.eu), ďalej len portál, je v súlade s ust. §6 zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov spoločnosť Alteris, s.r.o.

Aké informácie zhromažďujeme

Zhromažďujeme informácie výlučne s jasne a jednoznačne vymedzeným účelom. Tento účel je vždy v súlade s platnými právnymi predpismi a medzinárodnými zmluvami, ktorými je Slovenská republika viazaná a výlučne spôsobom, ktorý je v súlade s dobrými mravmi. Tento účel je zásadne bezprostredne spätý so skvalitňovaním našich služieb.
Vždy dbáme najmä o to, aby nedošlo k porušeniu základných práv a slobôd a právnom chránených záujmov dotknutých osôb, najmä k porušeniu ich práva na zachovanie ľudskej dôstojnosti alebo k iným neoprávneným zásahom do ich práva na ochranu súkromia.

Na základe čoho zhromažďujeme osobné údaje

Osobné údaje spracúvame výlučne:

  • na základe priamo vykonateľného právne záväzného aktu Európskej únie,
  • na základe medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná,
  • na základe zákona o ochrane osobných údajov,
  • na základe osobitného zákona,
  • nazáklade súhlasu dotknutej osoby.

Ak spracúvame osobné údaje na základe súhlasu, dbáme o to, aby boli osobné údaje spracúvané výlučne v rozsahu a spôsobom stanoveným v súhlase a zároveň ponúkame možnosť daný súhlas kedykoľvek odvolať.

Ako používame zhromažďované informácie

Informácie zhromažďujeme najmä na čo najlepšie identifikovanie našej cieľovej skupiny s účelom upravovať našu ponuku podľa dopytu a čo najlepšieho priameho prezentovania našich produktov.

K osobným informáciam má prístup len administrátor v súlade s našimi pravidlami ochrany osobných údajov a ďalšími príslušnými opatreniami týkajúcimi sa dôvernosti a zabezpečenia.

Transparentnosť a možnosť voľby

Nad informáciami, ktoré zhromažďujeme máte neustále kontrolu. Môžete napríklad:

  • Kontrolovať rozsah osobných údajov, ktoré spracúvame,
  • Požiadať o ukončenie zasielania informácií, o ktoré nemáte záujem.
  • Aktualizovať vaše osobné informácie
  • Odvolať súhlas so spracúvaním osobných údajov

Ak sú tieto informácie nesprávne, snažíme sa vám ponúknuť možnosť ich aktualizovať alebo odstrániť, okrem prípadov, keď musíme tieto údaje z oprávnených obchodných alebo právnych dôvodov uchovávať.

Bezpečnosť zhromažďovaných informácií

Intenzívne pracujeme na tom, aby sme portál ochránili pred neoprávneným prístupom a neoprávneným pozmeňovaním, sprístupnením alebo zničením informácií, ktoré uchovávame. V súvislosti s tým sme prijali komplexné bezpečnostné opatrenia, ktoré sa neustále snažíme skvalitňovať.

Dôkladne kontrolujeme procesy zhromažďovania, ukladania a postupy spracúvania informácií vrátane opatrení fyzického zabezpečenia.

Prístup k osobným informáciám majú len poverené osoby (administrátor), ktorí musia tieto informácie poznať, aby ich mohli spracúvať a zabezpečiť chod portálu.

Dohľad nad dodržiavaním pravidiel ochrany osobných údajov

Dodržiavanie pravidiel ochrany osobných údajov pravidelne kontrolujeme. Ak dostaneme formálne písomné upozornenie, v rámci jeho riešenia kontaktujeme osobu, ktorá upozornenie podala za účelom jeho podrobného prešetrenia. Pri riešení všetkých upozornení týkajúcich sa osobných údajov, ktoré nie je možné vyriešiť priamo s dotknutými osobami, spolupracujeme s príslušnými regulačnými orgánmi.

Dotknutá osoba má právo na základe písomnej žiadosti od prevádzkovateľa vyžadovať:

  • potvrdenie, či sú alebo nie sú osobné údaje o nej spracúvané,
  • vo všeobecne zrozumiteľnej forme informácie o spracúvaní osobných údajov v informačnom systéme v rozsahu – identifikačné údaje prevádzkovateľa alebo sprostredkovateľa, účel spracúvania osobných údajov, zoznam alebo rozsah osobných údajov a prípadné doplňujúce informácie, ktoré sú potrebné pre dotknutú osobu na zaručenie jej práv,
  • vo všeobecne zrozumiteľnej forme presné informácie o zdroji, z ktorého získal jej osobné údaje na spracúvanie,
  • vo všeobecne zrozumiteľnej forme zoznam jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,
  • opravu alebo likvidáciu svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,
  • likvidáciu jej osobných údajov, ktorých účel spracúvania sa skončil; ak sú predmetom spracúvania úradné doklady obsahujúce osobné údaje, môže požiadať o ich vrátenie,
  • likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona,
  • blokovanie jej osobných údajov z dôvodu odvolania súhlasu pred uplynutím času jeho platnosti, ak prevádzkovateľ spracúva osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby.

Dotknutá osoba má právo u prevádzkovateľa namietať na základe písomnej žiadosti voči:

  • spracúvaniu jej osobných údajov, o ktorých predpokladá, že sú alebo budú spracúvané na účely priameho marketingu bez jej súhlasu a žiadať ich likvidáciu,
  • využívaniu osobných údajov v rozsahu titul, meno, priezvisko, adresa na účely priameho marketingu v poštovom styku
  • poskytovaniu osobných údajov v rozsahu titul, meno, priezvisko, adresa na účely priameho marketingu.

Sprostredkovatelia

Prevádzkovateľ oznamuje týmto dotknutej osobe, že jej osobné údaje nebudú poskytnuté a sprístupnené žiadnemu sprostredkovateľovi.

Odkazovač

silbod

Alenka, nuž mne zatiaľ nič nevybieha na cesnaku, len žltnú listy.

07/06/2019 - 06:22 1
Alena

Teraz v tomto období začína vyhánať takú zatočenú byľ na konci so semiačkami.Treba olámať, aby boli strúčky väčšie. Necháme si na troch a keď sa byľ vystrie zbierame.

05/06/2019 - 09:06
marika

cesnak je zrelý,keď mu začne usychať vňať, t.j.asi začiatkom júla.potom ho treba vybrať, rozložiť a nechať usušiť na slnečnom mieste

26/05/2019 - 20:45
silbod

Ďakujem. Niektoré listy už žltnú. Ešte radšej počkám.

18/04/2019 - 06:51
Maja

Ozimný cesnak sa zberá na prelome júna/júla, keď mu listy uschýňajú. Dá sa zberať aj začiatkom júna, zelený. Ten však nie je určený na skladovanie.

17/04/2019 - 21:41
silbod

Prosím, posadila som v novembri cesnak. Už má vňať vysokú asi 25 cm. Vyzerá živá a krásne zelená. Kedy asi bude tento cesnak vhodný na vytrhnutie a konzumáciu?

06/04/2019 - 16:52
Maja

Skúste začať s touto knižkou https://www.rinok.sk/Minimum-prace-Maximum-urody-d145.htm

11/02/2019 - 13:56 1
Laco

Dobry den. Chcel by som poradit, co so zahradou, ktora nebola na jesen poorana ani pohnojeba a chcem tento rok na nej pestovat. Ako mam postupovat?

09/02/2019 - 15:39
Maja

Asi áno, keď išlo prihlásiť ;)

14/01/2019 - 18:55 1
knotova

Doufám že jsem to vyplnila dobře.Jsem začátečník.

14/01/2019 - 18:09
Maja

INFO: Fórum zo starej stránky je konečne preklopené...

15/06/2018 - 18:57
Milan

OK.Ohlásim sa.Zatiaľ Ďakujem

04/06/2018 - 23:40
Maja

Semienka budú na jeseň keď dozrejú citróniky... Ak budete mať záujem, ozvite sa cez "Napíšte nám" (dole v päte).

04/06/2018 - 19:13 1
Milan

Dobrý deń Mária.Nemáte náhodu pár semienok Poncirus Trifoliata na predaj? Poprípade malú rastlinku.

02/06/2018 - 22:38
silbod

Aj Tebe Maja, nech ti záhrada pekne zakvitne, a na parapetnej doske sa bylinky len množia.

07/01/2018 - 19:30 1
Maja

Všetko dobré v roku 2018 a veľa pestovateľských úspechov!

01/01/2018 - 11:37
sepko

prajem šťastný Nový rok 2018, plný úspechov ale aj zdravia a lásky

31/12/2017 - 20:53
Justin Bieber

Good Page but lagzzz.

26/10/2017 - 12:53
Maja

Tiež želám v novom roku všetko najlepšie!

02/01/2017 - 14:48
sepko

Šťastný Nový rok 2017

31/12/2016 - 22:12

Zrušiť

Partneri