Pravidlá ochrany osobných údajov

Prevádzkovateľ

Prevádzkovateľom webového portálu "Kvetinky doma a na záhrade" (kvetinky.eu), ďalej len portál, je v súlade s ust. §6 zákona č. 122/2013 Z.z. o ochrane osobných údajov v znení neskorších predpisov spoločnosť Alteris, s.r.o.

Aké informácie zhromažďujeme

Zhromažďujeme informácie výlučne s jasne a jednoznačne vymedzeným účelom. Tento účel je vždy v súlade s platnými právnymi predpismi a medzinárodnými zmluvami, ktorými je Slovenská republika viazaná a výlučne spôsobom, ktorý je v súlade s dobrými mravmi. Tento účel je zásadne bezprostredne spätý so skvalitňovaním našich služieb.
Vždy dbáme najmä o to, aby nedošlo k porušeniu základných práv a slobôd a právnom chránených záujmov dotknutých osôb, najmä k porušeniu ich práva na zachovanie ľudskej dôstojnosti alebo k iným neoprávneným zásahom do ich práva na ochranu súkromia.

Na základe čoho zhromažďujeme osobné údaje

Osobné údaje spracúvame výlučne:

  • na základe priamo vykonateľného právne záväzného aktu Európskej únie,
  • na základe medzinárodnej zmluvy, ktorou je Slovenská republika viazaná,
  • na základe zákona o ochrane osobných údajov,
  • na základe osobitného zákona,
  • nazáklade súhlasu dotknutej osoby.

Ak spracúvame osobné údaje na základe súhlasu, dbáme o to, aby boli osobné údaje spracúvané výlučne v rozsahu a spôsobom stanoveným v súhlase a zároveň ponúkame možnosť daný súhlas kedykoľvek odvolať.

Ako používame zhromažďované informácie

Informácie zhromažďujeme najmä na čo najlepšie identifikovanie našej cieľovej skupiny s účelom upravovať našu ponuku podľa dopytu a čo najlepšieho priameho prezentovania našich produktov.

K osobným informáciam má prístup len administrátor v súlade s našimi pravidlami ochrany osobných údajov a ďalšími príslušnými opatreniami týkajúcimi sa dôvernosti a zabezpečenia.

Transparentnosť a možnosť voľby

Nad informáciami, ktoré zhromažďujeme máte neustále kontrolu. Môžete napríklad:

  • Kontrolovať rozsah osobných údajov, ktoré spracúvame,
  • Požiadať o ukončenie zasielania informácií, o ktoré nemáte záujem.
  • Aktualizovať vaše osobné informácie
  • Odvolať súhlas so spracúvaním osobných údajov

Ak sú tieto informácie nesprávne, snažíme sa vám ponúknuť možnosť ich aktualizovať alebo odstrániť, okrem prípadov, keď musíme tieto údaje z oprávnených obchodných alebo právnych dôvodov uchovávať.

Bezpečnosť zhromažďovaných informácií

Intenzívne pracujeme na tom, aby sme portál ochránili pred neoprávneným prístupom a neoprávneným pozmeňovaním, sprístupnením alebo zničením informácií, ktoré uchovávame. V súvislosti s tým sme prijali komplexné bezpečnostné opatrenia, ktoré sa neustále snažíme skvalitňovať.

Dôkladne kontrolujeme procesy zhromažďovania, ukladania a postupy spracúvania informácií vrátane opatrení fyzického zabezpečenia.

Prístup k osobným informáciám majú len poverené osoby (administrátor), ktorí musia tieto informácie poznať, aby ich mohli spracúvať a zabezpečiť chod portálu.

Dohľad nad dodržiavaním pravidiel ochrany osobných údajov

Dodržiavanie pravidiel ochrany osobných údajov pravidelne kontrolujeme. Ak dostaneme formálne písomné upozornenie, v rámci jeho riešenia kontaktujeme osobu, ktorá upozornenie podala za účelom jeho podrobného prešetrenia. Pri riešení všetkých upozornení týkajúcich sa osobných údajov, ktoré nie je možné vyriešiť priamo s dotknutými osobami, spolupracujeme s príslušnými regulačnými orgánmi.

Dotknutá osoba má právo na základe písomnej žiadosti od prevádzkovateľa vyžadovať:

  • potvrdenie, či sú alebo nie sú osobné údaje o nej spracúvané,
  • vo všeobecne zrozumiteľnej forme informácie o spracúvaní osobných údajov v informačnom systéme v rozsahu – identifikačné údaje prevádzkovateľa alebo sprostredkovateľa, účel spracúvania osobných údajov, zoznam alebo rozsah osobných údajov a prípadné doplňujúce informácie, ktoré sú potrebné pre dotknutú osobu na zaručenie jej práv,
  • vo všeobecne zrozumiteľnej forme presné informácie o zdroji, z ktorého získal jej osobné údaje na spracúvanie,
  • vo všeobecne zrozumiteľnej forme zoznam jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,
  • opravu alebo likvidáciu svojich nesprávnych, neúplných alebo neaktuálnych osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania,
  • likvidáciu jej osobných údajov, ktorých účel spracúvania sa skončil; ak sú predmetom spracúvania úradné doklady obsahujúce osobné údaje, môže požiadať o ich vrátenie,
  • likvidáciu jej osobných údajov, ktoré sú predmetom spracúvania, ak došlo k porušeniu zákona,
  • blokovanie jej osobných údajov z dôvodu odvolania súhlasu pred uplynutím času jeho platnosti, ak prevádzkovateľ spracúva osobné údaje na základe súhlasu dotknutej osoby.

Dotknutá osoba má právo u prevádzkovateľa namietať na základe písomnej žiadosti voči:

  • spracúvaniu jej osobných údajov, o ktorých predpokladá, že sú alebo budú spracúvané na účely priameho marketingu bez jej súhlasu a žiadať ich likvidáciu,
  • využívaniu osobných údajov v rozsahu titul, meno, priezvisko, adresa na účely priameho marketingu v poštovom styku
  • poskytovaniu osobných údajov v rozsahu titul, meno, priezvisko, adresa na účely priameho marketingu.

Sprostredkovatelia

Prevádzkovateľ oznamuje týmto dotknutej osobe, že jej osobné údaje nebudú poskytnuté a sprístupnené žiadnemu sprostredkovateľovi.

Odkazovač

Maja - 15/06/2018 - 18:57

INFO: Fórum zo starej stránky je konečne preklopené...

Milan - 04/06/2018 - 23:40

OK.Ohlásim sa.Zatiaľ Ďakujem

Maja - 04/06/2018 - 19:13

Semienka budú na jeseň keď dozrejú citróniky... Ak budete mať záujem, ozvite sa cez "Napíšte nám" (dole v päte).

Milan - 02/06/2018 - 22:38

Dobrý deń Mária.Nemáte náhodu pár semienok Poncirus Trifoliata na predaj? Poprípade malú rastlinku.

silbod - 07/01/2018 - 19:30

Aj Tebe Maja, nech ti záhrada pekne zakvitne, a na parapetnej doske sa bylinky len množia.

Maja - 01/01/2018 - 11:37

Všetko dobré v roku 2018 a veľa pestovateľských úspechov!

sepko - 31/12/2017 - 20:53

prajem šťastný Nový rok 2018, plný úspechov ale aj zdravia a lásky

Justin Bieber - 26/10/2017 - 12:53

Good Page but lagzzz.

Maja - 02/01/2017 - 14:48

Tiež želám v novom roku všetko najlepšie!

sepko - 31/12/2016 - 22:12

Šťastný Nový rok 2017

Maja - 19/10/2016 - 23:12

Fotky sa už dajú pridávať priamo v galérii do vybranej kategórie. Pod fotkami je formulár (pre prihlásených)

bodecka - 12/07/2016 - 13:46

Vďaka.

Maja - 08/07/2016 - 18:24

Fotky máš v galérii... :)

bodecka - 08/07/2016 - 06:45

Poslala som vám fotky do galérie. šalát a egreš do záhradky a lesné jahody asi do potuliek, prosím.

Šimon - 20/06/2016 - 17:16

:D

2+2=9 - 17/06/2016 - 08:19

Pekná stránka.=) :P

sepko - 12/06/2016 - 19:59

Ahojte, takže ideme na ostro, Majka krásne si to zvládla, ja iba dúfam, že už budeš mať viac času aj na takúto "zábavku"

Maja - 10/06/2016 - 18:48

Oficiálne sa dajú fotky sa dajú len pozerať, rovnako ako v starej verzii...

bodecka - 10/06/2016 - 14:34

Dá sa stiahnúť fotka z fotogalérie? Poraďte mi ako.

bodecka - 07/06/2016 - 20:37

Jééééj, nový dizajn.

Zrušiť

Partneri